31 مهمترین خواص و فواید چای سیاه برای زیبایی ، لاغری و سلامت

آیا می دانستید مصرف روزانه چای در روز می تواند از بروز حملات قلبی و مغزی جلوگیری کند؟ چای، نوشیدنی است که بیشترین مصرف را بعد از آب در تمام دنیا دارد و داری خواص بسیاری می باشد که در جلوگیری و درمان بیماری ها می تواند بسیار مفید واقع شود (در برخی مقالات اشاره شده که چای با شیرینی عامل لاغری نیز می باشد اما چای نه با شیرینی خشک و شیرینی دانمارکی بلکه شیرینی شکلات ها و کاکائو ها منظور می باشد).

چای سیاه که پر استفاده ترین چای در دنیا است، در واقع همان چای سبز است که برگهایش را بیشتر خشک میکنند، و این کار باعث میشود طعم و رنگ آن تغییر کند اما آیا می دانید همین خواص چای سیاهی که هر روز دم می کنید و نوش جان می کنید دارای فوایدی بسیار زیادی است؟ برگ چای، دارای کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم، پیگمان های فلاونیک، بازهای پوریک، تئوفیلین، ویتامین، کلروفیل، تانن و کافئین است و سرشار از خواصی است که لیست کامل آن را در ادامه این بخش خواهیم گفت.

طرز تهیه چای ترکی اصل خوشمزه 4 نفره

چای ترکی (Çay)، یک نوشیدنی گرم و معطر است. این نوشیدنی به اندازه قهوه ترک طرفدار دارد و در تمام نقاط این کشور دیده می‌شود. به هر جای ترکیه که سفر کنید، می‌توانید نام چای ترکی را در منوی کافه‌ها و چایخانه‌های آن ببینید. چای ترکی یک نوشیدنی ملی است. این نوشیدنی از برگ‌های چای که در دامنه‌های کوهستانی سرسبز و شیب‌دار ساحل شرقی دریای سیاه می‌رویند، تهیه می‎شود.

برای تهیه چای ترکی به طور سنتی، برگ‎های چای را درون یک ظرف کوچک می‌ریزند و مقداری آب جوش به آن اضافه می‌کنند. قوری چای را بر روی سماور قرار می‎دهند تا دم بکشد و رنگ پیدا کند. چای ترکی پس از دم کشیدن درون استکان‌های کوچک کمر باریک ریخته می‎شود. مقداری چای پر رنگ درون استکان می‌ریزند و مابقی استکان را با آب جوش پر می‌کنند تا به رنگ دلخواه برسد. در این مقاله به معرفی چای ترکی می‌پردازیم و اطلاعاتی در مورد تاریخچه و خواص آن در اختیارتان قرار می‌دهیم.

چای سیاه یا سبز؛ کدام سالم‌تر است؟

چای سیاه یا سبز؛ کدام سالم‌تر است؟

چای سیاه همیشه محبوب‌ترین چای بوده اما حدود یک دهه است که چای سبز به دلیل فواید آن برای سلامتی، سر و صدای زیادی به پا کرده و اکنون این سوال مطرح شده که کدامیک سالم‌تر است.

به نقل از سایت سلامت "ahealthblog"، تفاوت اصلی میان چای سیاه و سبز این است که چای سیاه اکسید می‌شود اما چای سبز اکسیده نمی‌شود. برگ‌های چای سبز بلافاصله پس از برداشت حرارت می‌بینند که این موضوع فرآیند اکسیداسیون را متوقف می‌کند. این موضوع باعث می‌شود که چای سبز بیشتر رنگ اصلی سبز خود و آنتی‌اکسیدان‌هایش را حفظ کند.

از طرف دیگر، چای سیاه قبل از حرارت دیدن، مدت بیشتری در محیط می‌ماند که این موضوع موجب اکسید شدن آن می‌شود. در نتیجه برگ‌های این چای به رنگ سیاه و قهوه‌ای درمی‌آید. چای سیاه دارای خواص آنتی‌اکسیدانی کمتری است اما خواص منحصر به فردی دارد که در چای سبز وجود ندارد.

تفاوت چای سبز و چای سیاه

تفاوت چای سبز و چای سیاه

شاید خیلی از شما همین الان در حال نوشیدن چای باشین. تفاوتی نمی‌کنه که چه ساعتی از شبانه‌روز باشه. چون ما ایرانی­ها مدت‌هاست که این گیاه دم­کردنی رو به‌عنوان مهم‌ترین نوشیدنی روزانه پذیرفتیم و اون رو بخشی از فرهنگ زندگی‌مون قرار دادیم.

گرچه اکثر ما تا همین چند سال پیش اطلاع چندانی از وجود این محصول با رنگ‌ها و طعم‌های مختلف نداشتیم و مطلقا از تفاوت چای سبز و چای سیاه بی‌خبر بودیم، ولی از اون‌جا که دنیای جدید، دنیای تفاوت و تنوعه، بهتره ما هم با این تنوع کنار بیایم.

در واقع وقتشه که از اصرار به سلیقه‌های ثابت و تکراری دست برداریم. سری به بیرون از پنجره‌های خونه‌هامون بزنیم و از دنیای رنگارنگ و خوش‌عطر و بوی نوشیدنی‌های متفاوت لذت ببریم. پس اگه میخواین با تفاوت چای سبز و چای سیاه آشنا بشین، با ما همراه باشین.

تاریخچه چای در ایران و جهان
تاریخچه چای در ایران و جهان

تاریخچه چای در ایران و جهان

کشت چای از کدام کشور آغاز شد؟
چای یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های دنیاست و پس از آب، پرمصرف‌ترین نوشیدنی جهان است. قدمت کشت گونه گیاهی چای به نام کاملیا سینِنسیس به ۵۰۰۰ سال پیش و کشور چین بازمی‌گردد و به علت خواص بسیاری که چای دارا بود، کشت آن به مرور در آسیا افزایش پیدا کرد و سپس در تمامی جهان پخش شد.

طبق شواهدی چای در ایالت آسام هند و میانمار شمالی نیز کشت می‌شده است

چای محمود، بهترین و معتبرترین برند چای خارجی در بازار ایران

چای محمود را می‌توان از نام‌آشناترین نوشیدنی‌ها بین شهروندان زیادی در سراسر دنیا دانست! یا بیش از آن، چای محمود فرصتی به همراه می‌آورد تا در کنار گرمای چای، لحظاتی از آرامش و سلامتی را تجربه کنیم.

تنوع محصولات این برند، از چای عطری و ساده سیلان، چای باروتی، چای شکسته هندوستان و انواع چای کیسه‌ای محمود، امکان مصرف این نوشیدنی بی‌نظیر را برای سلیقه‌ها و ذائقه‌های متفاوت فراهم آورده است.

تنوع در بسته‌بندی نیز مزیت دیگری است که استفاده از چای را در شرایط و موقعیت‌های گوناگون میسر می‌کند.

خواص چای سبز

مردم چین از دیرباز چای سبز را به عنوان یک نوشیدنی دارویی مصرف کرده و می کنند و به دلیل اھمیت ویژه این گیاه، اصول خاصی نیز برای تھیه آن دارند. به تازگی علاوه بر مردم چین، چای سبز در بسیاری از کشورھای جھان طرفداران فراوانی یافته است.

دلیل اصلی این استقبال، آشنایی مردم دیگر کشورھا با خواص درمانی این نوع نوشیدنی است. ھرچند در مواردی توصیه و پیشنھاد مردم به یکدیگر عامل اصلی مصرف برخی مواد غذایی یا نوشیدنی ھا است، اما در مورد چای سبز علاوه بر توصیه دھان به دھان، پژوھشگران نیز خواص دارویی آن را تایید کرده اند. نوشیدن روزانه ٣ تا ۴ فنجان چای سبز، مانع از ابتلا به بسیاری از بیماری ھا می شود. پژوھشگران ٢۵ مورد را به عنوان دلایل اصلی مصرف چای سبز می دانند که با آن آشنا می شویم.

چای، نوشیدنی‌ جذابی که از چین برخاست و دنیا را گرفت!

شاید اروپاییان و آمریکایی‌‌ها چای را نوشیدنی انگلیسی بدانند، اما این نوشیدنی خوش‌طعم از آسیا آمده است و تاریخچه‌اش با افسانه‌ها و اسطوره‌های بسیاری در هم آمیخته.

چای چگونه کشف شد؟
درست مانند هر پدیده مشابهی، بسیار سخت است که بگوییم چای چه زمانی و به چه شکلی کشف شد، اما در مورد پیدایش آن، افسانه‌های بسیاری هست. می‌گویند روزی امپراطور شن نونگ و سربازانش در حال پرسه زدن بودند که به زمینی پوشیده از کاملیا سینِسیس می‌رسند. گیاهی که ما به عنوان برگ چای می‌شناسیم. همان‌طور که سپاهیان به استراحت پرداخته بودند، بادی وزید و برگی از باغ در ظرف آب جوش افتاد و به این ترتیب، دنیا با محصولی به نام چای آشنا شد.

فواید نهفته ‌نوشیدن چای برای سلامتی چیست؟

فواید درمانی نوشیدن چای، خواص چای سیاه، خاصیت‌های انواع چای گیاهی، عوارض نوشیدن چای کهنه دم و تاثیر نوشیدن چای برای سلامتی اعضای بدن را در بخش مقالات سایت چای محمود بخوانید.

 چای ۳۰ نوع آنتی اکسیدان دارد و بررسی‌ها نشان داده است که مصرف چای احتمال ابتلاء به سرطان کلیه را کاهش می‌دهد و افرادی که در روز یک فنجان چای می‌نوشند در مقایسه با افرادی که چای نمی‌نوشند ۱۵ درصد کمتر دچار سرطان کلیه می‌شوند.

بهبود سلامت قلب، کاهش ریسک سرطان تخمدان، بالا بردن ایمنی، بهبود سلامت استخوان، هاضمه سالم و بهبود هضم غذا، کاهش کلسترول، کاهش خطر سنگ کلیه، ایجاد حس شادی و آرام، کاهش وزن از فواید نوشیدن چای است.

تاریخچه چای در جهان

تاریخچه چای در جهان را باید به شیوه‌ی تطبیقی بررسی کرد؛ زیرا خاستگاه‌های متفاوت و سرگذشت‌های چندگانه‌ای در مورد پیدایش و رواج کشت و مصرف چای در جهان وجود دارد که در آن‌ها گاهی مرزِ بین افسانه و واقعیت مشخص نیست. با بررسی اکثر منابع علمی و معتبر، می‌توان به جمع‌بندی نسبی در مورد تاریخچه چای به شرح در پی آمده رسید: